1 % adó

Kérjük támogassa Ön is adója 1% - ával Alapítványunkat, hogy az eddigi kezdeményezéseinket a jövőben is megvalósíthassuk, s hogy intézményünk a gyerekek vidám kacajától minél hangosabban zenghessen!

Alapítványunk 2005 – ben kezdte meg működését Veresegyházon, azóta sok színes programmal próbáltunk hozzájárulni a város sport - kulturális - és szabadidős tevékenységéhez. Azonban az Árnyas név hallatán a legtöbb embernek az óvoda és a bölcsőde jut eszébe. Büszkék vagyunk erre, hiszen az elmúlt tíz év alatt nagyon sok kisgyermek arcára tudtunk mosolyt varázsolni, és biztos, erős alapot teremteni későbbi életükhöz.

Az Alapítvány az Árnyas utcai Gyermekekért kereteiben működő óvodánk és bölcsődénk legfőbb célja, hogy a ránk bízott gyerekek olyan szeretetteljes közegben töltsék napjaikat, ahol a kicsik nemcsak biztonságban érezhetik magukat, hanem egyéni igényeiknek megfelelően fejlődhetnek. Szeretnénk, ha intézményünk minden kis lakójának napjai vidáman, mókázva, kacagva telnének, és sok színes élménnyel gazdagodva boldog gyermekkort tudjanak majd maguk mögött. A gondozó -, óvó - és dajka nénik nap mint nap azon igyekeznek, hogy az első lépésektől kezdve az egyre táguló világ ismeretei folyamatosan, játszadozva, észrevétlenül lopódzanak be a gyerekek kíváncsi, okos kis fejébe. Célunk, hogy apróságaink nyitott, kreatív, másokat, környezetüket szerető, tisztelő emberként induljanak útra, amikor elérik az iskolás kort.

Óvodai programunk leginkább a környezeti nevelésre és a hagyományőrzésre épít, de kiemelt figyelem jut a zene, az angol nyelv, a sportok, a mozgás megkedveltetésére is.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megismerjék népünk múltját, szokásait, s hagyományaink átélésével, élményszerűségével, a néptánc oktatásával kézzel foghatóbbá váljon számukra az, hogy mit is jelent magyarnak lenni.

A természet szeretete, környezetünk, az állatok tisztelete, megóvása életünk mindennapos részévé vált. Hogy kapcsolatunk és kötődésünk egyre erősebb legyen, igyekszünk minél több időt tölteni a természetben.
Ezt segítik kirándulásaink, ám nagy örömünkre gyönyörű környezeti adottságunk lehetővé tette, hogy 2007 – ben létrehozzuk az “Árnyas Kertet”, ahol nemcsak az állatokkal és a természettel kerülhetnek közelebbi kapcsolatba a gyerekek, hanem sok kellemes eseményünk helyszínéül is szolgál.
2008-ban pedig csatlakoztunk a Pilisi Természetvédelmi Egyesület programjához, s Madárovisokként temérdek ismerettel és élménnyel gazdagodnak apróságaink.

2011. október 01 - jén megnyitottuk az Árnyas Tanuszodát, ahol az óvoda és bölcsőde lakói heti rendszerességgel vígan pancsolhatnak, s mélyedhetnek el az úszás rejtelmeiben. A Tanuszoda a környék lakossága előtt is nyitva áll, sok izgalmas vízi sportolási lehetőséggel várjuk vendégeinket.

Nagy népszerűségnek örvend évek óta a nyaranta megszervezésre kerülő Árnyas Tábor, ahonnan rengeteg élménnyel megrakott bőrönddel térnek haza az újonnan csatlakozó és a folyamatosan visszajáró táborozóink. Reméljük ez az idén sem lesz másként!

Tavaly útnak indult napközis táborunk is, hogy az iskolások is belekóstolhassanak az Árnyas vidám világába. Amíg anya és apa dolgozik, mi segítünk nekik abban, hogy gyermekük biztonságos, szerető és kalandokkal teli környezetben tartalmasan pihenhessék ki az év fáradalmait.

Alapítványunk szívesen vesz részt és támogat városi rendezvényeket is. Sokak emlékeiben élnek a különböző korokba kalauzoló Iskolabálok vagy a sportolás, az egészséges életmód felé terelő sportnapok. Szívesen szerepeltünk ovisainkkal a városi napokon, de örömmel járultunk hozzá a Medvefarmon tett rekordkísérlet megvalósulásához is.
Az Árnyas dolgozóival már több alkalommal szerepeltünk sikeresen a Városünnep keretében megrendezett gasztrofesztiválokon is.

Bízunk abban, hogy munkánk nemcsak nekünk, hanem másoknak is örömet okoz, s minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az Árnyas név csengése továbbra is kellemes emlékeket idézzen fel Veresegyház és e környék lakosai számára.

Köszönjük, ha tevékenységünk folytatásához megtisztel adója 1 % - nak felajánlásával.

Alapítvány az Árnyas Utcai Gyermekekért

Adószámunk: 18708552-1-13


A befizetett adója 1 %-ára vonatkozó Rendelkező nyilatkozat itt letölthető.

KÖSZÖNJÜK!

Korábbi hírek
Hírlevél feliratkozás
e-mail cím:
Legfrissebb cikkek