ÁrnyasnetÁrnyas TúraAktualitások → Lezajlott az I. Árnyas futóverseny és V. Futóbolondság

Lezajlott az I. Árnyas futóverseny és V. Futóbolondság

Október 02. - án rajtolt az Árnyas Alapítvány szervezésében az I. Árnyas futóverseny és V. Futóbolondság.
A verseny célja volt Veresegyház nevezetességeinek, legszebb részeinek bemutatása, a város hírnevének öregbítése, a város természeti értékeinek megismertetése az eseményen résztvevőkkel, az azután érdeklődőkkel. Az Alapítvány feladatul tűzte maga elé, hogy rendezvényein keresztül Veresegyház lakosait, az iskolai, óvodai és családi közösségeket minél szélesebb körben aktivizálja, ezáltal segítve a város igazi közösséggé formálódását, az emberek egészséges, környezettudatos életmódra nevelését.

A versenyre már hetekkel korábban lehetett nevezni, de a későn ébredő, ámde lelkes sportolók még a helyszínen is csatlakozhattak. A munkálatok már javában folytak, mikor kezdtek szállingózni az első futni vágyók. A Haldorádó Étterem adott otthont a nevezési bizottságnak, akik szorgosan jegyezték a jelentkezők adatait, s gyűjtötték be a "terülj, terülj asztalkám" - ra érkező nevezési díjakat. Jelentkezni az adott versenyszám megkezdéséig lehetett.
Minden induló sorszámot kapott, s ki - ki a saját korosztályának megfelelő csoportban rajtolhatott. Több, mint 200 futni szerető versenyző húzott sportcipőt, s vágott neki a távoknak.

A verseny az ovisok rajtjával kezdődött. Az Ivacsi - tó partján egy 250 m - es szakaszt jelöltek ki a szervezők az apróságok próbatételére. A jelző duda hangjára a gyerekek mint Tell Vilmos nyílvesszeje repültek az almák irányába, amit a táv felénél kellet begyűjteniük. A piros gyümölccsel kezükben a kis "Kengyelfutó gyalogkakukkok " száguldottak egyenesen a CÉL felé. A szülők lelkesen buzdítva igyekeztek lépést tartani az aprócska lábakkal. A célban aranyló, nemzeti színű szalagra függesztett érmek ugrottak e "sportemberek" nyakába, jelezvén, hogy nemcsak az nyer, aki elsőként ér a célba, hanem mindenki, aki sportol.
Az Árnyas Óvodát több gyermek is képviselte, de voltak olyanok is, ahol az egész család "ringbe" szállt, így mutatva példát a felnövekvő nemzedéknek.

Az ovisokat az iskolások, őket pedig a sportos ifjúság, ill. a felnőtt nemzedék követte. Az iskolások 1300 m - en, vagyis egy teljes tavat megkerülő távon bizonyíthattak. A felsőbb korosztálynál a sportbéli múlt és az edzettség dönthette el a legyőzendő pálya hosszát. 6 kör, vagyis 6 x 2500 m volt a csúcs. Körönként ez két tó megkerülését jelentette, s a szintidő minden újabb rajt kezdetével csökkent.
Minden kör külön díjazottakkal büszkélkedhetett. A Futóbolondoknál már hagyomány, hogy az első 3 helyezett mellett az utolsónak beért versenyző is kupát nyer. Így ezen a bajnokságon nemcsak a "nyúlcipő" gyorsasága számított, hanem a jó taktika is nyerőnek bizonyult.
Volt néhány igen kiemelkedő teljesítmény. S ha a verseny "legjeit" nézzük, a legifjabb futó a 2., a legidősebb a 71. életévét töltötte be.
A verseny végeztével a kimagasló teljesítmények jutalmazásra kerültek. Az emléklapok mellett érmek s serlegek leltek gazdáikra.


A program ideje alatt a résztvevők a verseny okozta feszültséget gőzölgő teával, s a finomabbnál finomabb nevezési díjakkal csillapíthatták.
Reméljük mindenki jól érezte magát, kellemesen elfáradt, s egy év múlva ismét találkozunk a II. Árnyas futóversenyen!

Fotóalbum


Az I. Árnyas futóverseny eseményeit, a Veresegyházi Városi Televízió is megörökítette, így e program izgalmait mindenki újra átélheti okt. 07.-én este 18.30 órai kezdettel a helyi csatorna műsorán. Okt. 09.-től a műsor teljes egészében elérhető lesz a www.veresi-tv.hu ill. a www.vvtv.hu weboldalakon.

Az ovisok versenyéről pedig további képek megtekinthetők a honlapon, az Árnyas Óvoda Galériájában.

Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: