ÁrnyasnetÁrnyas ÓvodaAktualitások → Húsvét után Húsvét...

Húsvét után Húsvét...

...az oviban

Nem tudom, otthon kinél járt a húsvéti nyuszi és locsolkodtak - e a fiúk, megöntözték - e a lányokat, hogy ne hervadjanak? De egy biztos. Az Árnyas Óvodában e népszokás biztos tovább fog élni, mert a gyerekek nagyon élvezték ezen ünnephez tartozó események minden percét.

Az Árnyas Kert szárnyasai jó munkát végeztek, tojásaik nélkülözhetetlennek bizonyulnak így Húsvét alkalmával. A gyerekek által behozott tojások mellett ezekre is nagy szükség volt, mert ezen ünnepkor tojásból sosem elég.

Most azonban nem a sütemények sütésére gondolok. Azokhoz nem kellet volna, hogy a tojáshéjak egybe maradjanak. Csak két kis lyuk kandikált rajtuk, hogy ezen a résen kifújható legyen belőlük a fehérje és a sárgája. Ezek híján ugyanis a tojások tovább eltarthatóak ( kivéve, ha el nem törnek ).
S hogy miért kell ezeket megőrizni? Természetesen azért, mert a gyerekek saját kezűleg festették, díszítették őket, hogy gyönyörű hímes tojások legyenek belőlük. Mert Húsvétkor ez így szokás. Lett is olyan színkavalkád, hogy a tyúkok sem ismertek volna rá sajátjaikra! Festéken kívül kerültek rá képek decoupage technikával, gyönygyök, csillámok ragasztóval, de készültek hímes tojások berzseléssel hagymahéjfőzet fürdőben ázva.

De a Húsvét fénypontja mégis csak a locsolkodás és a nyuszi által elrejtett csoki tojások keresése volt.


Az oviban azonban nem a kölni a locsolóeszköz. Jól is néznénk ki az illatkavalkádtól!

Itt a hagyományoknak megfelelően vízzel frissítgetik a fiúk a lányokat. No nem olyan vödörnyi mennyiséggel, csak épp ahogy a harmatcseppek éltetik az ébredő természetet. Egy leveles ágat mártanak vízbe, s azzal legyintik meg a fehér népet. Fel is vidulnak tőle olyannyira, hogy fürgeségben a nyulat is lehagynák! Főleg csokitojás keresésben. Mert ám a nyuszi nem tud elég furfangos lenni ahhoz, hogy a gyerekek ne leljék meg a csemegéket. De nem is az a cél.

A boldog tojásvadászok aztán jóízűen láttak hozzá a nyuszi tojta tojások elfogyasztásához. A húsvéti nyulat az idén sem látta senki, de nyomát szerencsére itt hagyta a gyerekek örömére. S ez a lényeg!

Fotóalbum


Fotóalbum


Hírlevél feliratkozás
e-mail cím: