Fahéjas szilvás pite
Itt az ősz, beérett a szilva, úgyhogy ha finom falatokra vágytok, akkor süssétek meg ezt a szilvás pitét, nem bánjátok meg! Az Árnyas szüretelők már elkészítették maguknak, meg is ették jó ízzel... Talán a híre is elterjedt, mert többen kérték a receptjét. Íme...
FAHÉJAS SZILVÁS PITE
Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg liszt
2 ek. porcukor
1 tk. őrölt fahéj
20 dkg vaj
2 tojássárgája
4 ek. tejföl
1 cs. sütőpor
a töltelékhez:
1 kg szilva
3 ek. cukor
2 tk. őrölt fahéj
1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés: a tészta alkotóelemeit jól összedolgozzuk, ha kész, kettőbe osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, kivajazott tepsibe fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne ázzon át. A kimagozott szilvát felvagdossuk, fahéjas cukorral ízesítjük, s ráhalmozzuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, s ráfektetjük a szilvára. Fahéjas cukorral megszórjuk, és 180 C fokon megsütjük.
Jó étvágyat!